My Image

Aan AaquaArt nemen deel Zeeuws Vlaamse professionele schilders, beeldhouwers, fotografen, etc. AaquaArt toont hun werk op verschillende locaties, aan bedrijven en particulieren.  We vertellen graag meer over alles wat we doen. Klik op onderstaande namen om een beter idee van het werk van de kunstenaar te krijgen.

André
van Opdorp
Stacks Image 501

André van Opdorp
Statenstraat 68
4551 VZ Sas van Gent
Nederland
+31(0)115 452143
+31(0)6 11456087
www.andrevanopdorp.com
info@andrevanopdorp.com

André geeft in zijn kleine etsen zijn eigen beleving van gedachten, emoties, gebeurtenissen en situaties weer. De ene keer doet hij dat op humoristische wijze, knipogend naar de afgebeelde personages, gedachten of situaties en is daardoor een glimlach vaak niet te onderdrukken. De andere keer doet hij dat dan weer spottend, cynisch, emotioneel geraakt of juist kritisch reflecterend en stemt de afbeelding tot nadenken, of blijft het beperkt tot een illustratieve weergave.
De vaak fijn getekende etsen, zijn stuk voor stuk kleine verhaaltjes, gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen, gebruiken of tradities, gemoedstoestanden, gedachten of hersenspinsels, meningen en opvattingen en vertellen zo ook over hemzelf. In zijn etsen ordent, documenteert en illustreert hij de wereld om zich heen, zoals hij die beleeft en ervaart en wil de kijker daarvan deelgenoot maken en beïnvloeden. Om de oorspronkelijke betekenis of het ware verhaal achter de ets te achterhalen, is een nadere verklaring soms nodig, maar de betekenis kan ook vaak naar eigen beleving ingevuld worden.
Telkens weer zijn de etsen figuratief, maar niet naar de realiteit afgebeeld. Door in het verleden jarenlang naar de werkelijkheid te tekenen, zoals te zien is bij de modellen, landschappen en stadsgezichten, heeft hij zijn eigen handschrift en stijl verworven, maar weet de realistische weergave te verlaten en op een eigen manier een nieuwe vorm te geven. We zien vaak onbestaande fantasiefiguren in plaats van echte mensen en dieren, dat voldoende afstand nemen van de werkelijkheid mogelijk maakt, maar daarmee wel voldoende binding houdt en oproept.
Meer info op zijn website: andrevanopdorp.com

klik voor meer foto's
Stacks Image 545
Stacks Image 564
Stacks Image 566
Stacks Image 568
Stacks Image 557
Stacks Image 570