My Image

Aan AaquaArt nemen deel Zeeuws Vlaamse professionele schilders, beeldhouwers, fotografen, etc. AaquaArt toont hun werk op verschillende locaties, aan bedrijven en particulieren.  We vertellen graag meer over alles wat we doen. Klik op onderstaande namen om een beter idee van het werk van de kunstenaar te krijgen.

Riek
Sanderse
Stacks Image 473

Riek Sanderse
Churchillaan 280
4532 ME Terneuzen
Nederland

+31(0)116 617719
www.rieksanderse.com
riek@sanderse.com

De grillige en weerbarstige vormen van de zeebodem zijn voor mij een bron van inspiratie. Mijn objecten ogen ruw en ongepolijst, maar tegelijkertijd wil ik er een verfijning in het geheel aan toevoegen. De objecten worden met de hand opgebouwd met chamotte klei. Door te werken met droge en natte klei probeer ik een spanning aan de oppervlakte van de objecten op een originele manier weer te geven. Elke dag kijk ik op het water van de Schelde, dat altijd beweging weergeeft. Het is fascinerend en geeft inspiratie. Door de inspiratie van het water wil ik aan de oppervlakte een “Beweging in de Klei” toevoegen.

Riek Sanderse heeft een opleiding in monumentale sierkunst en keramiek aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Eeklo {Belgie} genoten. In 1991 is haar de Belgische regeringsmedaille voor keramiek toegekend. Daar na zijn haar objecten regelmatig geselecteerd voor Biennale's. Zoals in Italie, Frankrijk, Spanje, Belgie, Zwitserland, Egypte, Oostenrijk, en Kroatie.

klik voor meer foto's
Stacks Image 532
Stacks Image 534
Stacks Image 536
Stacks Image 538
Stacks Image 540