My Image

Aan AaquaArt nemen deel Zeeuws Vlaamse professionele schilders, beeldhouwers, fotografen, etc. AaquaArt toont hun werk op verschillende locaties, aan bedrijven en particulieren.  We vertellen graag meer over alles wat we doen. Klik op onderstaande namen om een beter idee van het werk van de kunstenaar te krijgen.

Ton
Koops

Ton Koops
Krommeweg 2
4515 RC IJzendijke
Nederland

+31(0)117 302065
www.tonkoopsbeelden.nl
tonkoops@zeelandnet.nl

Ton Koops geb. 1944 te Waddinxveen verhuisde anno 2000 vanuit (na bijna 30 jaar wonen en werken in deze regio) naar het West Zeeuws Vlaamse vestingstadje IJzendijke. De weidsheid en het licht van de uitgestrekte polders daar met die verrassend lage horizon inspireren hem nog iedere dag.

Zijn recente beelden lijken, op het eerste gezicht, eenvoudig maar zijn uitermate fascinerend door de minimale vormgeving die steeds weer in staat is de essentie daarvan zichtbaar te maken. In ongecompliceerde beeldtaal wordt het ‘verhaal’ verteld. Het is een manier van werken die van de maker zowel een uiterste aan precisie en techniek als aan passie vraagt.
Zijn zogenoemde ‘zwerfvormen’ hier, waarvan het uitgangspunt geometrie is, werden daartoe tot driedimensionale vormen gevouwen. Niets is overbodig. Het is een spel tussen vlakken, lijnen en (bijna)herhalingen.
De beschouwer zelf wordt uitgenodigd tot herplaatsing en/of wederom formeren ervan, zodat er een nieuw concept ontstaat.
Verrassend hierbij blijft dat Koops zijn stalen objecten, tégen de wet van dit materiaal in, keer op keer tot een warme uitstraling weet te creëren.

Ton Koops exposeerde op diverse plaatsen in binnen-en buitenland. Zijn werk wordt door zowel particulieren, als overheden en bedrijven aangekocht. Veel opdrachten werden uitgevoerd in openbare ruimten.

klik voor meer foto's