My Image

Aan AaquaArt nemen deel Zeeuws Vlaamse professionele schilders, beeldhouwers, fotografen, etc. AaquaArt toont hun werk op verschillende locaties, aan bedrijven en particulieren.  We vertellen graag meer over alles wat we doen. Klik op onderstaande namen om een beter idee van het werk van de kunstenaar te krijgen.

Herman
Thielens
Stacks Image 473

Herman Thielens
Lange Bellingstraat 48
4561 EE Hulst
Nederland

+31(0)114 316063
+31(0)6 222 1395
www.hermanthielens.nl
hthielens@zeelandnet.nl

Herman Thielens geboren in 1946 te Sint-Gillis België, en wonende in Hulst Nederland. Studeerde hogere en specialisatie graad tekenen en schilderen aan de academie van schone kunsten te Sint-Niklaas waas.
Met zijn stillevens zorgt Herman Thielens voor een waardige voortzetting van een traditie, die opklimt van eind zestiende eeuw in Vlaanderen en Nederland naar wereldwijd vandaag de dag. Een duidelijke link met tradities en hedendaags magische realisme maakt het werk van Thielens zo boeiend. Zijn stillevens dienen verklaard te worden vanuit de oude etymologische betekenis van het woord. Het zijn stilstaande beelden. Het woord 'leven' dient hier in zijn oude betekenis van 'model `, zegt Thielens. In zijn werk spelen nauwkeurige observatie en vakmanschap een grote rol. Het werk van Thielens word vaak omschreven als stilistisch expressionisme. Als Herman een onderwerp heeft opgezet en begint met schilderen ontstaan tijdens het schilderen beelden in zijn hoofd die het schilderij verder bepalen, zijn gevoelens bepalen het eindresultaat.
De werken van Herman zijn geschilderd met oud Hollandse olieverf op linnen.
Inmiddels hebben zijn stillevens een grote ontwikkeling doorgemaakt en zijn ze zeer geliefd bij particulieren en kunstverzamelaars in binnen en buitenland.

Frans Kegels
klik voor meer foto's
Ui